Od naredne godine

Lovački savez osiguraće lovce, goste, štetu od divljači i kompletnu imovinu

  • Извор: АТВ
  • 03.12.2022. 20:02

Lovački savez Republike Srpske, u ime svih svojih članica, od naredne godine, osiguraće kompletnu imovinu od lovno-tehničkih i lovno-uzgojnih objekata, domova, vozila. Osigurani će biti i lovci, ali i gosti. A pokriće i štetu koju imaju od divljači u saobraćaju. Sve to je predviđenom odlukom koja je usvojena na sjednici Upravnog odbora Lovačkog saveza Srpske.

"Nažalost, sudska praksa je bila takva da se presuđuje na štetu lovačkih udruženja za sve ono što se dešava na javnim putevima. Imali smo slučajeva da su pojedine naše članice već ugrožene u smislu predbankrotnog stanja na presude od 20 ili 30.000 KM. I donijeli smo odluku da ćemo osigurati sve jednog lovca u Republici Srpskoj za slučaj povrede ne daj Bože ili nastupanja smrti. Da ćemo osigurati sve goste koji dolaze u Republiku Srpsku", kaže Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske.

Ovo je bio dugogodišnji problem koji su lovci pokušavali riješiti. Uz pomoć Vlade Republike Srpske, kažu u Savezu, uspjeli su odgovoriti, između ostalog, i na ovo pitanje. 

"Mogu da napomenem da smo imali izuzetnu informaciju od strane resornog ministarstva kada je u pitanju primjena informacionog sistema Lovačkog saveza i da je server smješten u Vladu Srpske. Imaćemo bazu evidencije sve jednog lovca u Srpskoj, sa našim lovištima, bonitetom lovišta, godišnjim planovima, lovno-privrednim osnovama i tako dalje", dodaje Minić.

U Lovačkom savezu Srpske kažu da su ponosni na činjenicu da to nema nijedan savez u regionu i da su "tri koplja ispred svih". Sve to je, poručuju sa sjednice Upravnog odbora, rezultat istinske priče da su lovci čuvari prirode koji vole i ljude i životinje. 

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.