Održana svečana Skupština

Lovački savez Republike Srpske obilježio 25 godina postojanja

  • 30.03.2019. 19:32

Za 25 godina postojanja i rada, pod svoje okrilje Lovački savez okupio je 23 hiljade lovaca u cijeloj Republici Srpskoj. Jubilej je obilježen svečanom Skupštinom u Banjaluci.

Na svečanosti se čulo da nema sela, opštine i grada u Srpskoj koja nema lovačku organizaciju. Savez zapošljava oko 160 ljudi i ulaže velika sredstva u održavanje i uređenje 99 lovišta na teritoriji Republike Srpske. 

"Kada je razvoj lovstva u pitanju, sigurno jedna od godina koja će biti upisana zlatnim slovima. Ogromna sredstva u lovno-tehničke, lovno-uzgojne objekte, u praćenje divljači, zaštitu divljači, već su dala rezultate. Značajnim komercijalnim lovovima, nabavka određene opreme koja bi služila da Lovački savez sa resornim ministrstvom asistira kod pojave bjesnih životinja, divljači", istakao je Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske.

Na jubileju Lovačkog saveza bili su resorni ministar i premijer. Radovan Višković kaže da i sam voli da provodi slobodno vrijeme u lovu. Kaže peti mandat je predsjednik lovačkog udruženja "Komić" iz Milića, a nedvno je bio u hajci na vuka. Vlada će, ističe, raditi na uvođenju noviteta i u lovni sektor.

"Da uz pomoć Lovačkog saveza idemo na komercijalne lovove, da Lovačkom savezu i lovačkim udruženjima omogućimo da dovode ljude koji imaju kapital, koji imaju novac da dođu na naše terene i da recimo odrstrijele medvjed, vuka, divokozu, tetrjeba ili nešto drugo", istakao je Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

"Lovstvo danas prije svega predstavlja rekreaciju, bavljenje sportom, uživanje u prirodi. Danas lovci posvećuju značajnu pažnju njegovanju i čuvanju divljači i da tu divljač tek na kraju gledaju kao lovinu i trofej", naglasio je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. 

U Lovačkom savezu Srpske posebno su ponosni na Damski klub koji okuplja žene koje su strastveni lovci. Kažu - pravi lovac najmanje lovi, on se bavi uzgojem i zaštitom divljači, poruka je sa svečane skupštine.  

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина