Nestanak

Veći dio Srpske bez struje

  • Izvor: ATV
  • 06.02.2023. 12:09

Na širem području Banjaluke nešto prije podne je nestalo električne energije.

Struje nema u naseljima Borik, Petrićevac, Paprikovac Nova varoš. Prema informacijama koje dobijamo, struje nema ni u Prnjavoru, Laktašima, Gradišci, Novom Gradu, Kotor Varoši.

Veliki dio Republike Srpske je ostao bez struje zbog havarije na elektroenergetskim objektima Elektroprenosa BiH, potvrdio je za ATV Predrag Klincov, portarol Elektokrajine Banjaluka.

"Do nestanka struje na širem području Krajine došlo je do djelimičnog raspada elektro-energetskog sistema", dodao je Klincov.

Iz Elektokrajine kažu da se preduzimaju se aktivnosti da aktiviraju snabdijevanje električnom energijom iz drugih pravaca. To nije nadležnost Elektrokrajine, ali ekipe iz Elektroprenosa rade sve da što prije riješe problem.

ATV nezavnično saznaje u Elektroprenosu BiH da je u pitanju havarija na 110 k/V mreži i da je u toku sanacija.

Direktor Elektrokrajine Dragan Čavić rekao je za RTRS da se havarija desila na elektroenergetskim objektima u Bjelajcu u Mrkonjić Gradu.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.