Povodom Dana Republike

Veterani darovali krv: Uvijek tu jedni za druge

  • Izvor: ATV
  • 10.01.2024. 19:20

Veterani su krv nekada darovali u ratu za svoje ranjene saborce. Danas su to uradili u miru za sve one kojima je krv potrebna. U najtežim situacijama, pričaju, postali su svjesni koliko je značajno dati krv. Zbog toga su je sada od srca darovali pod motom "Krv za Srpsku“.

"Danas u miru hvala Bogu, u nekom ljepšem vremenu, darujemo krv i uvijek smo bili tu za naše građane kad god je bilo potrebno“, kaže Slaviša Pančić.

"Davali smo, a i primali krv kome je bilo potrebno. Redovno dajemo krv i kada nije jedinica, javimo se svakih tri mjeseca“, kaže Milovan Jovanović.

Svoju humanost pripadnici Petog odreda specijalne brigade MUP-a Srpske tradicionalno iskazuju povodom Dana Republike. U dobojskoj bolnici kažu ovakve akcije su od velikog značaja.  

"Peti odred specijalne policije MUP-a Srpske za Republiku Srpsku je puno prolio krvi braneći Republiku i njeno stanovništvo. 26 pripadnika smo izgubili, toliko je boraca poginulo, a nas 257 je ranjeno, a neki i po nekoliko puta“, kaže predsjednik Udruženja Petog odreda specijalne brigade MUP-a Srpske Željko Marjanović.

"Trenutno stanje sa zalihama krvi je dobro, zahvaljujući humanim ljudima i akcijama koje smo imali pred praznike. Zahvaljujući ovoj akciji sa veteranima očekujemo da se situacija dodatno popravi“, kaže trasfuziolog Božidar Slavuljević.

Veterani poručuju da su uvijek tu jedni za druge, kao i za sve stanovnike Srpske. Podršku su dobili i od Gradske uprave Doboj. Kažu, ovi ljudi su podnijeli veliki teret za odbranu Doboja i Srpske u ratu. To nikada neće biti zaboravljeno. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.