Поводом Дана Републике

Ветерани даровали крв: Увијек ту једни за друге

  • Извор: АТВ
  • 10.01.2024. 19:20

Ветерани су крв некада даровали у рату за своје рањене саборце. Данас су то урадили у миру за све оне којима је крв потребна. У најтежим ситуацијама, причају, постали су свјесни колико је значајно дати крв. Због тога су је сада од срца даровали под мотом "Крв за Српску“.

"Данас у миру хвала Богу, у неком љепшем времену, дарујемо крв и увијек смо били ту за наше грађане кад год је било потребно“, каже Славиша Панчић.

"Давали смо, а и примали крв коме је било потребно. Редовно дајемо крв и када није јединица, јавимо се сваких три мјесеца“, каже Милован Јовановић.

Своју хуманост припадници Петог одреда специјалне бригаде МУП-а Српске традиционално исказују поводом Дана Републике. У добојској болници кажу овакве акције су од великог значаја.  

"Пети одред специјалне полиције МУП-а Српске за Републику Српску је пуно пролио крви бранећи Републику и њено становништво. 26 припадника смо изгубили, толико је бораца погинуло, а нас 257 је рањено, а неки и по неколико пута“, каже предсједник Удружења Петог одреда специјалне бригаде МУП-а Српске Жељко Марјановић.

"Тренутно стање са залихама крви је добро, захваљујући хуманим људима и акцијама које смо имали пред празнике. Захваљујући овој акцији са ветеранима очекујемо да се ситуација додатно поправи“, каже трасфузиолог Божидар Славуљевић.

Ветерани поручују да су увијек ту једни за друге, као и за све становнике Српске. Подршку су добили и од Градске управе Добој. Кажу, ови људи су поднијели велики терет за одбрану Добоја и Српске у рату. То никада неће бити заборављено. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)