Sarajevo

Vlada FBiH donijela odluku koja će obradovati neke radnike

  • Izvor: SRNA
  • 21.09.2023. 16:32

Vlada FBiH donijela je danas odluku o uplati 3.963.355 KM zaostalih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža 101 radniku za penzionisanje u rudnicima uglja u koncernu "Еlektroprivrede".

Na osnovu ove odluke sa današnje sjednice federalne Vlade u Sarajevu, od ukupnog iznosa Rudniku uglja "Kreka" Tuzla odobreno je 1.005.265 KM za 32 radnika, rudnicima mrkog uglja "Kakanj" 989.611 KM za 27 radnika, "Breza" 427.081 KM za osam radnika, te "Zenica" 1.541.396 KM za 34 radnika, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Federalna Vlada utvrdila je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH i u skraćenom postupku ga uputila u parlamentarnu proceduru.


Pas izgrizao vlasniku prst do kosti i spasio mu život

Pas izgrizao vlasniku prst do kosti i spasio mu život

Cilj predloženih izmjena i dopuna ovog zakona jeste otklanjanje prepreka u sprovođenju odluka o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava i omogućavanje privrednim društvima da u roku od dodatne četiri godine, odnosno do 31. decembra 2027. godine, izvrše sve aktivnosti koje se odnose na primjenu ovog zakona.

Federalna Vlada je na današnjoj sjednici usvojila informacije o aktivnostima u postupku izdavanja energetske dozvole za izgradnju fotonaponske elektrane "Zvizdan" privrednog društva "Met konsalting" Široki Brijeg, na lokalitetu Cerno u Ljubuškom, te energetskih dozvola za izgradnju 22 fotonaponske elektrane "Stolac Solar 01" investitora "Aurora solar" Stolac.

Pratite nas i putem Vibera