Кембриџ

Пас изгризао власнику прст до кости и спасио му живот

 • Извор: Агенције
 • 21.09.2023. 16:23

Сви власници паса знају: штенад ће грицкати све што им се нађе на видику. Намјештај, ципеле, врата - све што им падне на памет, они ће то жвакати.

Ако им се пружи прилика, чак би могли окусити и ваше дијелове тијела.

Обично је то само опрезно грицкање прста када постану превише узбуђени због посластице, али Дејвид Линдсо је на тежи начин научио да се можда неће зауставити само на томе.

Дејвид је поносни власник булдога по имену Харли, слатко штене с набораним лицем које изгледа као да не може учинити ништа лоше.

Вјероватно га је управо овај анђеоски изглед оставио увјереним да може заспати на каучу, а да се ништа лоше неће догодити, али можда није требао толико вјеровати.


Напојио змију која је умирала од жеђи

Напојио змију која је умирала од жеђи

"Спавао сам на каучу када је моја жена ушла и повикала: 'Дејв, штене ти грицка прст!' Мој пас је готово појео мој палац! Појео га је до кости и сломио", испричао је Дејвид.

Сада претпостављам да би се већина људи пробудила ако би пас почео гристи њихову ногу, али чињеница да се Дејвид није пробудио био је знак нечега озбиљнијег.

"Због свега овога сам открио да ми је нога потпуно одузета, не могу осјетити ништа", објаснио је Дејвид.

Отац петоро дјеце из Кембриџа је одмах отрчао у болницу Аденбруке након што се пробудио и схватио да му је прст у комадима те су му давали интравенске антибиотике како би спријечили да се инфекција изазвана угризом пса прошири до кости.

Док су тамо били, доктори су такође направили ЦТ снимке за његову сломљену кост и открили су да Дејвид има не само једну, већ двије блокиране артерије.

Ова спознаја значила је да би цијела Дејвидова нога могла бити у опасности од ампутације ако се доток крви не би вратио.

Доктори су се спремили да отворе артерије и омогуће повратак протока крви у његову ногу, а цијела ова неугодност га је само учинила још више захвалном на Харлију.


Пронађен лав код Суботице

Пронађен лав код Суботице

Препознајући да му је пас "учинио услугу" грицкањем његовог прста, Дејвид је јасно дао до знања да нема намјере да се ријеши младог пса.

"Чекам да сазнам могу ли уградити стентове. Задржаћу пса", рекао је.

"Покушаћу задржати и свој прст, али ако не, рекао сам доктору да га може одрезати и могу га однијети кући за њега!", додао је.

Дејвид је остао у болници више од седам дана након што му је Харли изгризао прст, али барем је имао слатко штене  на повратку кући!, пише "Лед Бајбл".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.