Usporava rast

Amazon otpušta stotine radnika

  • Izvor: B92
  • 04.04.2024. 22:23

Odjeljenje za računarstvo u oblaku kompanije Amazon otpušta stotine zaposlenih u svojim tehnološkim, prodajnim i marketinškim jedinicama.

"Identifikovano je nekoliko ciljanih oblasti organizacije koje treba unaprijediti kako bi se nastavio fokus na ključne strateške oblasti za koje vjerujemo da će pružiti maksimalan uticaj. Nismo olako donijeli ove odluke i posvećeni smo podršci zaposlenima dok prelaze na nove uloge u Amazonu i šire", rekao je portparol Amazon Web Services.

Unosna AWS jedinica bilježi usporavanje rasta prodaje u posljednjim kvartalima pošto su kompanije smanjile svoju potrošnju u oblaku zbog rastućih kamatnih stopa. Rukovodioci Amazona izrazili su određeni optimizam u februaru kada su rekli da tržište ponovo počinje da pokazuje znake ubrzanja, piše Seebiz.

Do smanjenja zaposlenih u AWS tehnološkom timu došlo je nakon što je Amazon rekao da će ukloniti sisteme plaćanja bez blagajne u svojim Fresx prodavnicama u Sjedinjenim Američkim Državama.

AWS jedinica uključuje timove koji nadgledaju tehnologiju bez blagajnika pod nazivom Just Walk Out, kao i Dasx pametna kolica i Amazon One tehnologiju plaćanja zasnovanu na dlanu. Tim za tehnologiju prodavnica je premješten iz Amazonove maloprodajne grupe i spojen sa odjeljenjem za računarstvo u oblaku 2022. godine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.