Banjaluka

Od danas drukčije obračunavanje potrošnje struje u Srpskoj

  • Izvor: SRNA
  • 01.01.2023. 09:24

U Republici Srpskoj od danas se struja za domaćinstva obračunava po različitim cijenama, u zavisnosti od količine potrošene električne energije.

Iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske /RERS/ Srni je ranije rečeno da će domaćinstva koja troše do 500 kilovat-časova mjesečno struju plaćati prema prvom obimu, ona koja troše od 501 do 1.500 kilovat-časova po drugom, a za potrošnju višu od 1.500 kilovat časova po trećem.

"Prilikom obračuna utrošene struje za domaćinstva iz druge tarifne grupe (dvotarifna) utrošena električna energija u višoj i manjoj dnevnoj tarifi za pojedine obim se utvrđuje proporcionalno učešću više i manje dnevne tarife u ukupno mjesečno utrošenoj aktivnoj električnoj energiji", navode iz RERS-a, uz napomenu da će se takav obračun struje primjenjivati jednako tokom cijele godine.

Iz Komisije su podsjetili da su 15. decembra, donijeli odluke o tarifnim stavovima za korisnike distributivnih sistema i za javno snabdijevanje električnom energijom.

Prethodno je sproveden tarifni postupak po zahtjevima operatora distributivnih sistema u Srpskoj za odobrenje tarifnih stavova za korisnike distributivnih sistema i razmatren zahtjev javnog snabdjevača "Elektroprivreda Republike Srpske" za odobrenje tarifnih stavova za javno snabdijevanje.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (R) (12+)

    Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)