Svjetsko tržište

Cijene nafte prošle sedmice porasle više od tri odsto

  • 09.12.2019. 12:23

Cijene nafte na svjetskim tržištima prošle sedmice su porasle više od tri odsto, nakon što su Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i partneri odlučili dodatno smanjiti proizvodnju kako bi podržali cijene.

Na londonskom tržištu cijena barela proše sedmice je porasla više od tri odsto, na 64,38 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 7,3 posto, na 59,20 dolara.

Rast cijena nafte postignut je zahvaljujući dogovoru OPEC-a i njegovih partnera, uključujući Rusiju, o daljnjem smanjenju proizvodnje kako bi spriječili preveliku ponudu u uslovima usporavanja rasta globalnog gospodarstva i potražnje za naftom.

Proizvodnja će u prvom tromjesečju 2020. biti smanjena za dodatnih 500.000 barela dnevno, uz striktnije poštivanje dogovorenih kvota i određene prilagodbe, prenosi SeeBiz.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.