Zavod za statistiku

"Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava" u decembru

  • Izvor: ATV
  • 28.11.2023. 09:51

Anketno istraživanje "Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava" biće sprovedeno od 1. do 15. decembra, saopštio je republički Zavod za statistiku.

Kako su dodali, anketom će biti obuhvaćeno oko 5.000 poljoprivrednih gazdinstva, od čega oko 4.500 porodičnih i 500 gazdinstava pravnih lica i preduzetnika lociranih na teritoriji Republike Srpske. 

Anketiranje porodičnih poljoprivrednih gazdinstava obaviće se putem telefona od strane obučenih i ovlašćenih anketara Zavoda.

Zabranjeni nudizam i žestoka pića na plažama:

Zabranjeni nudizam i žestoka pića na plažama: "Monti Pajton postao realnost“

"Ovom statističkom aktivnošću će se, prema definicijama propisanim važećim ЕU regulativama, metodološkim uputstvima i preporukama Еvrostata, prikupiti podaci o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, ostvarenoj proizvodnji, zasijanim površinama u jesenjoj sjetvi, površini i cijeni zemljišta uzetog u zakup, kao i podaci o brojnom stanju stoke i ostvarenoj stočarskoj proizvodnji“, naveli su iz Zavoda.

Anketa "Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava, 2023" predstavlja redovno statističko istraživanje na uzorku koje se sprovodi u godišnjoj dinamici.

Žene u ovom znaku nije lako osvojiti

Žene u ovom znaku nije lako osvojiti

"Prikupljeni podaci o poljoprivrednim gazdinstvima su povjerljivi i koristiće se isključivo u statističke svrhe, a u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske ('Službeni glasnik Republike Srpske', broj 85/03)“, dodali su u saopštenju.

Iz republičkog Zavoda za statistiku pozvali su sva poljoprivredna gazdinstva koja su obuhvaćena ovim anketnim istraživanjem da prihvate saradnju i daju korektne odgovore ovlašćenim anketarima Zavoda i tako doprinesu uspjehu ove ankete.

Pratite nas i putem Vibera