Slovenija i Sjeverna Makedonija

Gorivo pojeftinilo u još dvije zemlje regiona

 • Izvor: Telegraf
 • 22.11.2022. 08:35

Regulatorna komisija za energetiku Sjeverne Makedonije objavila je nove cijene goriva, po kojima su od ponoći benzin od 95 oktana i evrodizel jeftiniji za tri denara po litru, prenijela je Makedonska radio-televizija.

Navodi se da litar benzina od 95 oktana od danas košta 88,5 denara (1,44 evra), a evrodizela 90 denara ( 1,47 evra).

Dodaje se i da benzin od 98 oktana ima nižu cijenu za jedan i po denar, i prodaje se za 90,5 denara (1,48 evra) po litru.

Osim toga, dobra vijest čeka i vozače u Sloveniji.

Naime, tamo će dizel gorivo na pumpama van auto-puteva od ponoći biti jeftinije za 9,5 centi po litru, a pojeftiniće i benzin od 95 oktana, saopštilo je Ministarstvo privrede Slovenije, prenosi ljubljansko "Delo".

Maksimalna dozvoljena maloprodajna cijena dizel goriva na pumpama van auto-puteva biće 1,623 evra po litru, a benzina - 1.464 evra po litru, preciziralo je Ministarstvo.

U Sloveniji se svake dvije nedjelje utvrđuju maksimalno dozvoljene cijene motornih goriva, a osnova za obračun je prosjek najviših dnevnih cijena goriva na evropskim berzama u protekle dvije nedjelje, prenosi "Telegraf.rs".

Cijene motornih goriva su ograničene samo na pumama van auto-puta, napominje "Delo".

Podsjećamo, i u Srbiji je gorivo pojeftinilo. Cijena evro dizela u narednih sedam dana biće 217 dinara, što je za pet dinara jeftinije nego prošle sedmice, a evro premijum BMB 95 benzin je tri dinara jeftiniji i iznosi 183 dinara za litar.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Biznis klub (R)

  ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.