Dubravka Đedović Handanović

Gradnja srpsko-mađarskog naftovoda počinje naredne godine

  • Izvor: SRNA
  • 12.03.2024. 19:20

Gradnja naftovoda Srbija-Mađarska, što je investicija procijenjena na 150 miliona evra, trebalo bi da počne naredne godine, a završena do 2027. godine, rekla je u Budimpešti ministar rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović.

Ona je navela da je Srbija započela pripreme za izgradnju naftovoda, koji je kapitalni energetski projekat za diversifikaciju snabdijevanja naftom.

Handanovićeva je nakon razgovora sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom rekla da dvije zemlje namjeravaju da se bolje povežu u snabdijevanju naftom, kao i u prenosu električne energije.

Sijarto je najavio pridruživanje regionalnoj berzi električne energije i potvrdio da bezbjednost snabdijevanja ostaje prioritet za Mađarsku, navedeno je u saopštenju.

"Ni na koji način nećemo ugroziti bezbjednost snabdijevanja energentima naše zemlje u skladu sa političkim i ideološkim željama, čije god da su“, rekao je on.

Naftovod Srbija-Mađarska je jedan od prioritetnih projekata za Srbiju i Mađarsku u energetskom sektoru, dužina naftovoda biće 128 kilometara, a kapacitet će iznositi oko pet miliona tona nafte godišnje, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?