Beograd

Hotel „Slavija“ ponuđen na prodaju, ovo je početna cijena

  • 02.10.2023. 18:50

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje hotela „Slavija“ u Beogradu po cijeni od 24,94 miliona evra.

Predmet prodaje je udio u vlasništvu Republike Srbije, što predstavlja 100 odsto ukupnog kapitala subjekta privatizacije.

Prema izvještaju ovlašćenog procjenitelja, ukupna procijenjena vrijednost kapitala na dan 31. decembar 2022. godine iznosila je 24.940.661 evra, a početna cijena za prodaju kapitala iznosi 100 odsto procjenjene vrijednosti kapitala. Proglašeni kupac prodajnu cijenu mora uplatiti odjednom.

Zainteresovana lica mogu da podnesu prijave za učešće u Postupku najkasnije do 24. novembra ove godine do 12 časova, a prodajna dokumentacija će biti dostupna od 4. oktobra.

Otvaranje Glavnog koverta i koverte sa oznakom „Podaci o ponuđaču“ biće održano 28. novembra u prostorijama Ministarstva privrede, na adresi: Kneza Miloša 20, 11000 Beograd, u 10 časova.

Naknada za otkup prodajne dokumentacije iznosi 150.000 dinara.

Zahtjev za otkup prodajne dokumentacije se podnosi Ministarstvu u pisanoj formi poštom na adresu Kneza Miloša 20, 11000 Beograd, Republika Srbija i/ili elektronskom poštom na adrese dusan.sutanovac@privreda.gov.rs i sanja.grubic@privreda.gov.rs sa jasnom naznakom „Zahtjev za otkup prodajne dokumentacije-šifra postupka: JP 5/23“, najkasnije do 24. oktobra 2023. godine do 15:00 časova po lokalnom vremenu u Republici Srbiji.

Zahtjev mora sadržati sve kontakt podatke podnosioca Zahtjeva (pun naziv, adresa, matični broj, PIB, imejl adresa i kontakt telefon), a u protivnom će se smatrati neurednim i Ministarstvo na isti neće odgovoriti, prenosi Tanjug.

Sva zainteresovana lica dužna su da uplate depozit za učešće u Postupku u iznosu od 2.494.066,10 evra ili u dinarskoj protivvrijednosti obračunatoj po srednjem kursu NBS-a na dan plaćanja, a sve na način kako je predviđeno Uputstvom za ponuđače.

Depozit se može uplatiti u gotovom novcu ili polaganjem prvoklasne bankarske garancije. Na iznos depozita se ne obračunava kamata.

Pravo na učešće u Postupku ima domaće ili strano, pravno ili fizičko lice, koje je podnelo zahtjev za otkup Prodajne dokumentacije, potpisalo ugovor o čuvanju povjerljivih podataka i otkupilo Prodajnu dokumentaciju i koje ispunjava sljedeće kvalifikacione uslove:

Za privredno društvo: da je samostalno ostvarilo poslovni prihod u 2022. godini u iznosu od najmanje 50 miliona evra i da je samostalno ostvarilo poslovni i neto dobitak u 2022. godini.

Za investicioni fond sa svojstvom pravnog lica: da je imao ukupnu aktivu u vrijednosti od najmanje 250 miliona evra u 2022. godini.

Za fizičko lice: da posjeduje novčana sredstva u iznosu od najmanje 25 miliona evra.

Pravo na učešće u postupku ima i konzorcijum pravnih ili fizičkih lica, od kojih je bar jedan član konzorcijuma podnio zahtjev za otkup prodajne dokumentacije, potpisao ugovor o čuvanju povjerljivih podataka i otkupio prodajnu dokumentaciju, i koji kumulativno ispunjava uslove.

Pratite nas i putem Vibera