Београд

Хотел „Славија“ понуђен на продају, ово је почетна цијена

  • 02.10.2023. 18:50

Министарство привреде Србије објавило је јавни позив за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје хотела „Славија“ у Београду по цијени од 24,94 милиона евра.

Предмет продаје је удио у власништву Републике Србије, што представља 100 одсто укупног капитала субјекта приватизације.

Према извјештају овлашћеног процјенитеља, укупна процијењена вриједност капитала на дан 31. децембар 2022. године износила је 24.940.661 евра, а почетна цијена за продају капитала износи 100 одсто процјењене вриједности капитала. Проглашени купац продајну цијену мора уплатити одједном.

Заинтересована лица могу да поднесу пријаве за учешће у Поступку најкасније до 24. новембра ове године до 12 часова, а продајна документација ће бити доступна од 4. октобра.

Отварање Главног коверта и коверте са ознаком „Подаци о понуђачу“ биће одржано 28. новембра у просторијама Министарства привреде, на адреси: Кнеза Милоша 20, 11000 Београд, у 10 часова.

Накнада за откуп продајне документације износи 150.000 динара.

Захтјев за откуп продајне документације се подноси Министарству у писаној форми поштом на адресу Кнеза Милоша 20, 11000 Београд, Република Србија и/или електронском поштом на адресе dusan.sutanovac@privreda.gov.rs и sanja.grubic@privreda.gov.rs са јасном назнаком „Захтјев за откуп продајне документације-шифра поступка: ЈП 5/23“, најкасније до 24. октобра 2023. године до 15:00 часова по локалном времену у Републици Србији.

Захтјев мора садржати све контакт податке подносиоца Захтјева (пун назив, адреса, матични број, ПИБ, имејл адреса и контакт телефон), а у противном ће се сматрати неуредним и Министарство на исти неће одговорити, преноси Танјуг.

Сва заинтересована лица дужна су да уплате депозит за учешће у Поступку у износу од 2.494.066,10 евра или у динарској противвриједности обрачунатој по средњем курсу НБС-а на дан плаћања, а све на начин како је предвиђено Упутством за понуђаче.

Депозит се може уплатити у готовом новцу или полагањем првокласне банкарске гаранције. На износ депозита се не обрачунава камата.

Право на учешће у Поступку има домаће или страно, правно или физичко лице, које је поднело захтјев за откуп Продајне документације, потписало уговор о чувању повјерљивих података и откупило Продајну документацију и које испуњава сљедеће квалификационе услове:

За привредно друштво: да је самостално остварило пословни приход у 2022. години у износу од најмање 50 милиона евра и да је самостално остварило пословни и нето добитак у 2022. години.

За инвестициони фонд са својством правног лица: да је имао укупну активу у вриједности од најмање 250 милиона евра у 2022. години.

За физичко лице: да посједује новчана средства у износу од најмање 25 милиона евра.

Право на учешће у поступку има и конзорцијум правних или физичких лица, од којих је бар један члан конзорцијума поднио захтјев за откуп продајне документације, потписао уговор о чувању повјерљивих података и откупио продајну документацију, и који кумулативно испуњава услове.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)