Poljoprivrednici zadovoljni

"Isplata premije poljoprivrednicima unapređuje proizvodnju svinjskog mesa"

  • Izvor: ATV
  • 27.03.2024. 16:42

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo premiju za priplodne krmače za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 2.260.200 KM.

Predsjednik Udruženja svinjara Republike Srpske Mišo Maljčić rekao je za ATV da je svaki podsticaj u poljoprivredi dobrodošao.

"Zahvaljujem se Ministarstvu što se potrudilo da isplata premija bude prije početka sjetve tako da mnoge moje kolege i ja možemo raspolagati jednim dijelom sredstava koje ćemo, naravno, odmah uložiti u sjetvu", rekao je Maljčić.

On se zahvalio resornom ministru Savi Miniću na ažurnosti što se stvorila mogućnost da se premija isplati.

Isplaćena 2,26 miliona KM podsticaja poljoprivrednicima

Isplaćena 2,26 miliona KM podsticaja poljoprivrednicima

Vlasnik farme "Zeleni gaj" Ranko Sarajlić rekao je za ATV da su ovo trenutno najveći podsticaji za držanje krmača otkad se isplaćuju podsticaji.

"Podsticaji su dobro došli u ovo vrijeme pošto je sada sjetva i najveći troškovi koje poljoprivrednici imaju", rekao je Sarajlić.

On je istakao da je isplata dobra mjera koja unapređuje proizvodnju svinjskog mesa.

Dragiša Cvjetković, predsjednik Udruženja uzgajivača svinja regije Gradiška, Srbac, Laktaši i Prnjavor zahvalio se Ministarstvu na današnjoj isplati kojom je obuhvaćena primarna proizvodnja koja je za 2023. godinu danas isplaćena.

"Dolazi proljeće i vrijeme sjetve, isplata je došla u pravi momenat", rekao je Cvjetković za ATV.

Pratite nas i putem Vibera