Пољопривредници задовољни

"Исплата премије пољопривредницима унапређује производњу свињског меса"

  • Извор: АТВ
  • 27.03.2024. 16:42

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас је посредством Агенције за аграрна плаћања исплатило премију за приплодне крмаче за 2023. годину у укупном износу од 2.260.200 КМ.

Предсједник Удружења свињара Републике Српске Мишо Маљчић рекао је за АТВ да је сваки подстицај у пољопривреди добродошао.

"Захваљујем се Министарству што се потрудило да исплата премија буде прије почетка сјетве тако да многе моје колеге и ја можемо располагати једним дијелом средстава које ћемо, наравно, одмах уложити у сјетву", рекао је Маљчић.

Он се захвалио ресорном министру Сави Минићу на ажурности што се створила могућност да се премија исплати.

Исплаћена 2,26 милиона КМ подстицаја пољопривредницима

Исплаћена 2,26 милиона КМ подстицаја пољопривредницима

Власник фарме "Зелени гај" Ранко Сарајлић рекао је за АТВ да су ово тренутно највећи подстицаји за држање крмача откад се исплаћују подстицаји.

"Подстицаји су добро дошли у ово вријеме пошто је сада сјетва и највећи трошкови које пољопривредници имају", рекао је Сарајлић.

Он је истакао да је исплата добра мјера која унапређује производњу свињског меса.

Драгиша Цвјетковић, предсједник Удружења узгајивача свиња регије Градишка, Србац, Лакташи и Прњавор захвалио се Министарству на данашњој исплати којом је обухваћена примарна производња која је за 2023. годину данас исплаћена.

"Долази прољеће и вријеме сјетве, исплата је дошла у прави моменат", рекао је Цвјетковић за АТВ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!