Višković potvrdio

Jednoglasno usvojen plan investicija "Еlektroprenosa" veći od 420 miliona KM

  • Izvor: SRNA
  • 07.02.2024. 16:24

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zadovoljan je što su sve odluke na današnjoj sjednici Skupštine akcionara "Еlektroprenosa BiH" jednoglasno usvojene, među njima i plan investicija ove kompanije u tekućoj godini sa više od 420.000.000 KM.

Višković kaže da su od ukupnog iznosa investicija 3.105.000 KM investicije koje su započete u 2023. godini.

Premijer kaže da je današnji sastanak bio konstruktivan."Između ostalog, bio je plan poslovanja za period od 2024. do 2026. godine, zatim plan investicija za sve one odluke koje su veće od 1.000.000 evra koje je kompanija planira raditi u 2024. godini", izjavio je novinarima Višković u Doboju.

Višković je naveo da razmatran zahtjev "Еlektroprivrede Republike Srpske" da se u 11 jednakih tranši plati obaveza za prenos električne energije koja se odnosi na "Еlektroprenos BiH".


Detalji hapšenja Titovog tjelohranitelja: Oduzete velike pare, dva auta i puške

Detalji hapšenja Titovog tjelohranitelja: Oduzete velike pare, dva auta i puške

On je naveo da je bilo riječi i o kadrovskim pitanjima u vezi sa kompanijom, budući da su istekli mandati skoro čitavom rukovodstvu, počevši od Upravnog odbora, preko direktora i ljudi u upravi, kao i Odboru za reviziju.

"Mi smo jednoglasno donijeli zaključak, zadužili Upravni odbor vezano za to, što je nadležnost dvije entitetske Vlade da u skladu sa odnosom kapitala izaberu i predlože članove Upravnog odbora iz entiteta koje potvrđuje Savet ministara", izjavio je Višković.

Premijer kaže da je pitanje izbora Uprave preduzeća, Odbora za reviziju i direktora operativnih područja, nadležnost Upravnog odbora.

Višković je istakao da je Skupština danas jednoglasno donijela zaključak i naložila Upravnom odboru da do kraja februara raspiše oglas za izbor tih ljudi, i za operativna područja, izvršne direktore, za generalnog direktora, Odbor za reviziju.


Nova tuga u domu pjevačice poginule u Dubaiju: Ne jede ništa otkad je nema

Nova tuga u domu pjevačice poginule u Dubaiju: Ne jede ništa otkad je nema

"Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo sve ove odluke doneli jednoglasno. Da apsolutno nije bilo disonantnih tonova ni između mene i kolege /Nermina/ Nikšića, niti bilo koga iz uprave. Mislim da je ovo način rada jednog preduzeća koje je zajedničko na nivou BiH, da se uvažavamo, da se poštujemo, da razgovaramo i da konsenzusom donosimo odluke. Prema tome, mislim da ovakvom saradnjom možemo u budućem periodu da budemo vrlo vrlo operativni", izjavio je Višković.

Višković se nada da će ovakva saradnja biti i sa budućim Upravom "Еlektroprenosa BiH".

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.