Вишковић потврдио

Једногласно усвојен план инвестиција "Електропреноса" већи од 420 милиона КМ

  • Извор: СРНА
  • 07.02.2024. 16:24

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић задовољан је што су све одлуке на данашњој сједници Скупштине акционара "Електропреноса БиХ" једногласно усвојене, међу њима и план инвестиција ове компаније у текућој години са више од 420.000.000 КМ.

Вишковић каже да су од укупног износа инвестиција 3.105.000 КМ инвестиције које су започете у 2023. години.

Премијер каже да је данашњи састанак био конструктиван."Између осталог, био је план пословања за период од 2024. до 2026. године, затим план инвестиција за све оне одлуке које су веће од 1.000.000 евра које је компанија планира радити у 2024. години", изјавио је новинарима Вишковић у Добоју.

Вишковић је навео да разматран захтјев "Електропривреде Републике Српске" да се у 11 једнаких транши плати обавеза за пренос електричне енергије која се односи на "Електропренос БиХ".


Детаљи хапшења Титовог тјелохранитеља: Одузете велике паре, два аута и пушке

Детаљи хапшења Титовог тјелохранитеља: Одузете велике паре, два аута и пушке

Он је навео да је било ријечи и о кадровским питањима у вези са компанијом, будући да су истекли мандати скоро читавом руководству, почевши од Управног одбора, преко директора и људи у управи, као и Одбору за ревизију.

"Ми смо једногласно донијели закључак, задужили Управни одбор везано за то, што је надлежност двије ентитетске Владе да у складу са односом капитала изаберу и предложе чланове Управног одбора из ентитета које потврђује Савет министара", изјавио је Вишковић.

Премијер каже да је питање избора Управе предузећа, Одбора за ревизију и директора оперативних подручја, надлежност Управног одбора.

Вишковић је истакао да је Скупштина данас једногласно донијела закључак и наложила Управном одбору да до краја фебруара распише оглас за избор тих људи, и за оперативна подручја, извршне директоре, за генералног директора, Одбор за ревизију.


Нова туга у дому пјевачице погинуле у Дубаију: Не једе ништа откад је нема

Нова туга у дому пјевачице погинуле у Дубаију: Не једе ништа откад је нема

"Са задовољством могу да констатујем да смо све ове одлуке донели једногласно. Да апсолутно није било дисонантних тонова ни између мене и колеге /Нермина/ Никшића, нити било кога из управе. Мислим да је ово начин рада једног предузећа које је заједничко на нивоу БиХ, да се уважавамо, да се поштујемо, да разговарамо и да консензусом доносимо одлуке. Према томе, мислим да оваквом сарадњом можемо у будућем периоду да будемо врло врло оперативни", изјавио је Вишковић.

Вишковић се нада да ће оваква сарадња бити и са будућим Управом "Електропреноса БиХ".

Пратите нас и путем Вибера