Upravni odbor

Kompezacioni fond odobrio 7,4 miliona maraka pomoći mljekarima, isplata u tri dijela

  • Izvor: ATV
  • 30.05.2022. 15:33

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je isplatu sredstava u iznosu od 7.430.000 KM za potrebe podrške proizvođačima mlijeka u 2022. godini.

Ovo je saopšteno nakon telefonske sjednice Upravnog odbora, na kojoj se upoznao sa Informacijom o podršci proizvođačima mlijeka

UO Kompenzacionog fonda je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku proizvođačima mlijeka, a radi ublažavanja posljedica pandemije virusa korona, te ublažavanja posljedica nastanka ozbiljnih poremećaja na tržištu.  

„Isplata se odobrava u svrhu finansijske pomoći proizvođačima za saniranje posljedica izazvanih virusom korona (SARS-CoV-2), kao i tržišnih poremećaja uzrokovanih rastom stope inflacije i nedostatkom životnih namirnica, sirovina, repromaterijala i energenata“, saopšteno je iz Kompezacionog fonda.

Isplata sredstava vršiće se u tri dijela, u junu, julu i avgustu 2022. godine, a na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i fizičko lice donijeti Agencija za agrarna plaćanja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.