Upravni odbor

Kompezacioni fond odobrio 7,4 miliona maraka pomoći mljekarima, isplata u tri dijela

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2022. 15:33

Upravni odbor Кompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je isplatu sredstava u iznosu od 7.430.000 КM za potrebe podrške proizvođačima mlijeka u 2022. godini.

Ovo je saopšteno nakon telefonske sjednice Upravnog odbora, na kojoj se upoznao sa Informacijom o podršci proizvođačima mlijeka

UO Кompenzacionog fonda je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku proizvođačima mlijeka, a radi ublažavanja posljedica pandemije virusa korona, te ublažavanja posljedica nastanka ozbiljnih poremećaja na tržištu.  

„Isplata se odobrava u svrhu finansijske pomoći proizvođačima za saniranje posljedica izazvanih virusom korona (SARS-CoV-2), kao i tržišnih poremećaja uzrokovanih rastom stope inflacije i nedostatkom životnih namirnica, sirovina, repromaterijala i energenata“, saopšteno je iz Kompezacionog fonda.

Isplata sredstava vršiće se u tri dijela, u junu, julu i avgustu 2022. godine, a na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i fizičko lice donijeti Agencija za agrarna plaćanja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм