Pronašli formulu za uspjeh

"Kosmos" nastavlja sa uspješnim poslovanjem

  • 27.09.2018. 19:12

Banjalučki "Kosmos" danas je sinonim za uspješno poslovanje, poručuju to premijerka i resorni ministar. Željka Cvijanović i Petar Đokić posjetili su Vazduhoplovni zavod i posebno pohvalili odnos uprave i sindikata, što je, kažu, formula za uspjeh. S tim se slaže i direktor.

"Budućnost "Kosmosa" je dobra. Svi finansijski parametri pokazuju uzlaznu putanju. Tako da što se tiče budućnosti, mislim da tu nema nikakvih problema," rekao je Dušan Vještica.

Optimistični su i u Vladi Srpske. Poručuju upravi "Kosmosa", ali i zaposlenima kojih je trenutno oko dvije stotine, da će im biti na raspolaganju. Najavljuju i nova ulaganja

"Kosmos" će sada ići samo u razvoj, ulaganje u nove tehnologije i kadrove, kao i u borbu za nova tržišta," kaže Đokić.

"Izlazi se na nova tržišta, izvozi se u Evropsku uniju, a u okviru BiH sarađuje se sa nekim našim firmama. Mislim da postoji dobra perspektiva. Važno je da se sada ide u dodatno jačanje firme, a nakon toga i u povećanje plata," rekla je Cvijanovićeva.

Ponavljaju da su restrukturanje preduzeća i sklapanje novih ugovora oporavili Kosmos koji je, prije tri godine, bio na ivici stečaja a radnici u štrajku. Teška vremena su iza njih pa se danas mogu pohvaliti i dobrim poslovnim rezultatima -  Vazduhoplovni zavod je u prvom polugodištu ove godine ostvario zaradu od oko 1,4 miliona maraka. 

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program