Pronašli formulu za uspjeh

"Kosmos" nastavlja sa uspješnim poslovanjem

  • 27.09.2018. 19:12

Banjalučki "Kosmos" danas je sinonim za uspješno poslovanje, poručuju to premijerka i resorni ministar. Željka Cvijanović i Petar Đokić posjetili su Vazduhoplovni zavod i posebno pohvalili odnos uprave i sindikata, što je, kažu, formula za uspjeh. S tim se slaže i direktor.

"Budućnost "Kosmosa" je dobra. Svi finansijski parametri pokazuju uzlaznu putanju. Tako da što se tiče budućnosti, mislim da tu nema nikakvih problema," rekao je Dušan Vještica.

Optimistični su i u Vladi Srpske. Poručuju upravi "Kosmosa", ali i zaposlenima kojih je trenutno oko dvije stotine, da će im biti na raspolaganju. Najavljuju i nova ulaganja

"Kosmos" će sada ići samo u razvoj, ulaganje u nove tehnologije i kadrove, kao i u borbu za nova tržišta," kaže Đokić.

"Izlazi se na nova tržišta, izvozi se u Evropsku uniju, a u okviru BiH sarađuje se sa nekim našim firmama. Mislim da postoji dobra perspektiva. Važno je da se sada ide u dodatno jačanje firme, a nakon toga i u povećanje plata," rekla je Cvijanovićeva.

Ponavljaju da su restrukturanje preduzeća i sklapanje novih ugovora oporavili Kosmos koji je, prije tri godine, bio na ivici stečaja a radnici u štrajku. Teška vremena su iza njih pa se danas mogu pohvaliti i dobrim poslovnim rezultatima -  Vazduhoplovni zavod je u prvom polugodištu ove godine ostvario zaradu od oko 1,4 miliona maraka. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм