Predsjednik programskog odbora

Ljuboja za ATV: Cilj da regionalnu ekonomiju i saradnju podignemo na viši nivo

  • Izvor: ATV
  • 25.04.2024. 08:47

Sedmi "Jahorina ekonomski forum" pod nazivom "Zapadni Balkan – Dugoročni pravci razvoja" biće održan od 14. do 16. maja 2024. godine.

Riječ je o vodećem regionalnom događaju u domenu ekonomije koji od 2016. godine okuplja vrhunske stručnjake, donosioce odluka i poslovne lidere.

"Pripreme idu jako dobro, ova godina je donijela teme što se poklopilo sa svim onim što se dešava sa nama, a imaju jedan dalekosežan pogled u budućnost", rekao je u ATV jutru Aleksandar Ljuboja, predsjednik programskog odbora "Jahorina ekonomskog foruma".

On je istakao da ovaj regionalni forum svake godine ima sve više svojih odjeka i šire od regiona.

"Iako smo nekako najviše fokusirani na region i to govore same teme koje su bile u prethodne dvije godine da želimo da povežemo region, da regionalnu ekonomiju, saradnju i infrastrukturu dignemo na jedan viši nivo jer smo svjesni da je to nešto što bi u svakom slučaju doprinijelo ne samo ekonomskom nego i stabilizaciji svih ostalih okolnosti", rekao je Ljuboja.

"Jahorina ekonomski forum" će okupiti učesnike 16 zemalja sa preko 100 govornika i učesnika.

"Imaćemo i neka iznenađena po pitanju novoimenovanih političkih lidera i nosioca političke aktivnosti, ne samo u regionu već kad je u pitanju i Еvropska unija. Imaćemo 14 panela, jedan motivacioni govor i značajnu prezentacija. Dolaze po prvi put ljude koji donose odluke na nivou Еvropske unije", rekao je Ljuboja.

On je istakao da će "Jahorina ekonomski forum" prvi u regionu ćemo imati jednu sveobuhvatnu prezentaciju projekta Еkspo 2027. godine u Beogradu.

"Radi se o manifestaciji svjetskog karaktera koja će prvog dana biti predstavljena od samih aktera, odnosno direktora i njegovih saradnika Еkspo 2027. gdje ćemo razgovarati kako ta svjetska manifestacija može da utiče na region i šta mi možemo da doprinesemo jer je to velika šansa za ekonomije regiona", rekao je Ljuboja.

On je istakao da je to projekat sa jako puno infrastrukturnih radova.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.