Предсједник програмског одбора

Љубоја за АТВ: Циљ да регионалну економију и сарадњу подигнемо на виши ниво

  • Извор: АТВ
  • 25.04.2024. 08:47

Седми "Јахорина економски форум" под називом "Западни Балкан – Дугорочни правци развоја" биће одржан од 14. до 16. маја 2024. године.

Ријеч је о водећем регионалном догађају у домену економије који од 2016. године окупља врхунске стручњаке, доносиоце одлука и пословне лидере.

"Припреме иду јако добро, ова година је донијела теме што се поклопило са свим оним што се дешава са нама, а имају један далекосежан поглед у будућност", рекао је у АТВ јутру Александар Љубоја, предсједник програмског одбора "Јахорина економског форума".

Он је истакао да овај регионални форум сваке године има све више својих одјека и шире од региона.

"Иако смо некако највише фокусирани на регион и то говоре саме теме које су биле у претходне двије године да желимо да повежемо регион, да регионалну економију, сарадњу и инфраструктуру дигнемо на један виши ниво јер смо свјесни да је то нешто што би у сваком случају допринијело не само економском него и стабилизацији свих осталих околности", рекао је Љубоја.

"Јахорина економски форум" ће окупити учеснике 16 земаља са преко 100 говорника и учесника.

"Имаћемо и нека изненађена по питању новоименованих политичких лидера и носиоца политичке активности, не само у региону већ кад је у питању и Европска унија. Имаћемо 14 панела, један мотивациони говор и значајну презентација. Долазе по први пут људе који доносе одлуке на нивоу Европске уније", рекао је Љубоја.

Он је истакао да ће "Јахорина економски форум" први у региону ћемо имати једну свеобухватну презентацију пројекта Експо 2027. године у Београду.

"Ради се о манифестацији свјетског карактера која ће првог дана бити представљена од самих актера, односно директора и његових сарадника Експо 2027. гдје ћемо разговарати како та свјетска манифестација може да утиче на регион и шта ми можемо да допринесемо јер је то велика шанса за економије региона", рекао је Љубоја.

Он је истакао да је то пројекат са јако пуно инфраструктурних радова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.