Željko Budimir

"Mađarska podstiče svoje privrednike da ulažu u Srpsku"

  • Izvor: SRNA
  • 05.04.2024. 17:18

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir izjavio je Srni da Mađarska pokazuje veliku zainteresovanost za privredna ulaganja u Republiku Srpsku na šta podstiče svoje privrednike.

Budimir smatra i da je posjeta mađarskog premijera Viktora Orbana i privredne delegacije istorijski događaj.

"Osim diplomatske podrške koju Mađarska konstantno pruža Srpskoj i njenom statusu, dejtonskoj BiH, privredna saradnja je nešto što je sada u centru razmatranja odnosa između Budimpešte i Banjaluke", ocijenio je Budimir.


Sijarto: Srpskoj preporučujemo mađarske privrednike koji raspolažu sa najnovijom tehnologijom

Sijarto: Srpskoj preporučujemo mađarske privrednike koji raspolažu sa najnovijom tehnologijom

Prema njegovim riječima, Poslovni forum koji je danas održan u Banjaluci služio je da se uspostave ključni i strateški kontakti sa mađarskim privrednicima i partnerima, a Orban je najavio i užu saradnju u oblasti kulturne diplomatije.

"Saradnja se širi na puni spektar", zaključio je Budimir.

U Banjaluci je danas uspješno okončan prvi Poslovni forum privrednika iz Republike Srpske i Mađarske, koji je okupio predstavnike više od 100 domaćih i mađarskih kompanija, istakli su iz Vlade Srpske.


Uspješno okončan Еkonomski skup - podsticaj za sklapanje novih aranžmana

Uspješno okončan Еkonomski skup - podsticaj za sklapanje novih aranžmana

Tokom foruma, privrednici su iskazali interes za intenziviranje međusobne poslovne saradnje, te izrazili nadu da će ovaj skup dati podsticaj za sklapanje novih poslovnih aranžmana, objavljeno je na nalogu Vlade na društvenoj mreži "Iks".

Forum je održan u okviru posjete Srpskoj delegacije Vlade Mađarske i privrednika, koju je predvodio premijer Viktor Orban. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.