Жељко Будимир

"Мађарска подстиче своје привреднике да улажу у Српску"

  • Извор: СРНА
  • 05.04.2024. 17:18

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир изјавио је Срни да Мађарска показује велику заинтересованост за привредна улагања у Републику Српску на шта подстиче своје привреднике.

Будимир сматра и да је посјета мађарског премијера Виктора Орбана и привредне делегације историјски догађај.

"Осим дипломатске подршке коју Мађарска константно пружа Српској и њеном статусу, дејтонској БиХ, привредна сарадња је нешто што је сада у центру разматрања односа између Будимпеште и Бањалуке", оцијенио је Будимир.


Сијарто: Српској препоручујемо мађарске привреднике који располажу са најновијом технологијом

Сијарто: Српској препоручујемо мађарске привреднике који располажу са најновијом технологијом

Према његовим ријечима, Пословни форум који је данас одржан у Бањалуци служио је да се успоставе кључни и стратешки контакти са мађарским привредницима и партнерима, а Орбан је најавио и ужу сарадњу у области културне дипломатије.

"Сарадња се шири на пуни спектар", закључио је Будимир.

У Бањалуци је данас успјешно окончан први Пословни форум привредника из Републике Српске и Мађарске, који је окупио представнике више од 100 домаћих и мађарских компанија, истакли су из Владе Српске.


Успјешно окончан Економски скуп - подстицај за склапање нових аранжмана

Успјешно окончан Економски скуп - подстицај за склапање нових аранжмана

Током форума, привредници су исказали интерес за интензивирање међусобне пословне сарадње, те изразили наду да ће овај скуп дати подстицај за склапање нових пословних аранжмана, објављено је на налогу Владе на друштвеној мрежи "Икс".

Форум је одржан у оквиру посјете Српској делегације Владе Мађарске и привредника, коју је предводио премијер Виктор Орбан. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?