Agencija za bezbjednost hrane

Na tržištu BiH nema pića "Prajm enerdži"

  • Izvor: ATV
  • 16.11.2023. 17:36

Agencija za bezbjednost hrane BiH saopštila je danas da na tržištu BiH nadležni inspekcijski organi nisu zatekli sporne proizvode napitka „Prajm enerdži“, u kojima je u pojedinim zemljama utvrđeno prisustvo L-teanina.

Kako navode, dodatni inspekcijski nadzor se vrši po pitanju „hidratacijskih napitaka Prajm“.

„Naglašavamo da, prema informacijama koje su trenutno dostupne Agenciji, 'hidratacijski napici Prajm' ne sadrže L-teanin i trenutno nisu predmet povlačenja i opoziva u drugim zemljama“, saopšteno je iz Agencije za bezbjednost hrane.

U toku su pojačane mjere kontrole navedenih proizvoda prilikom uvoza i na unutrašnjem tržištu koje provode nadležni inspekcijski organi.

Putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), do trenutka pripreme ove informacije nije zaprimljena obavijest da je na tržište Bosne i Hercegovine distribuiran sporni proizvodi “Prajm enerdži ”.

„Kako ne bi došlo do zabune, potrošače molimo da imaju u vidu razliku između napitaka 'Prajm enerdži' i 'hidratacijskih napitaka Prajm', jer se radi o različitim proizvodima iste robne marke“, napominju iz Agencije. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.