Direktor demantovao navode

Neće biti otpuštanja radnika u RiTЕ Gacko

  • Izvor: ATV
  • 29.11.2023. 19:21

Gatačkim gigantom sve glasnije se priča da bi se mogle ugasiti službe obezbijeđenja, čistoće i ishrane a onda se angažovati tzv treća lica. Temu je pokrenuo tamošnji sindikalac ali vrlo brzo mu je stigao odgovor, direktor ove navode demantuje. Željko Tepavčević traži sve napismeno.

"Na tim radnim mjestima mi ovdje imamo oko 250  radnika. Ako je dobronamjerna uprava RiTЕ Gacko prema tim radnicima onda trebaju da napišu dopis da se ne slažu sa tim zaključkom potpišu i pošalju Еlektroprivredi", kaže Željko Tepavčević, predsjednik Sindikata RiTЕ Gacko.

Imamo problem i sa viškom i sa manjkom radne snage priznaje Maksim Skoko, Prekvalifikacija se može desiti ali otkazi nikako, izričit je prvi čovjek gatačke zlatne koke.

"Dok sam ja ovdje i ova uprava otpuštanja radnika po bilo kom osnovu neće biti. Posebno naglašavam tu priču oko eventualnog otpuštanja ili prestanka rada društvenog standarda službe obezbijeđenja i ne znam šta su više nabrajali. Nijedan radnik neće biti otpušten", kaže Maksim Skoko, direktor RiTЕ Gacko.

A stvarna slika je takva da u RiTЕ Gacku ima previše zaposlenih a malo radnika tačnije svi hoće kancelariju a malo ko rudnik. Na platnom spisku je oko 1900 ljudi, zadnjih mjeseci broj se smanjio za oko 100 na osnovu podjele otpremnina. Problem je i ogroman broj onih koji koriste bolovanje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?