Директор демантовао наводе

Неће бити отпуштања радника у РиТЕ Гацко

  • Извор: АТВ
  • 29.11.2023. 19:21

Гатачким гигантом све гласније се прича да би се могле угасити службе обезбијеђења, чистоће и исхране а онда се ангажовати тзв трећа лица. Тему је покренуо тамошњи синдикалац али врло брзо му је стигао одговор, директор ове наводе демантује. Жељко Тепавчевић тражи све написмено.

"На тим радним мјестима ми овдје имамо око 250  радника. Ако је добронамјерна управа РиТЕ Гацко према тим радницима онда требају да напишу допис да се не слажу са тим закључком потпишу и пошаљу Електропривреди", каже Жељко Тепавчевић, предсједник Синдиката РиТЕ Гацко.

Имамо проблем и са вишком и са мањком радне снаге признаје Максим Скоко, Преквалификација се може десити али откази никако, изричит је први човјек гатачке златне коке.

"Док сам ја овдје и ова управа отпуштања радника по било ком основу неће бити. Посебно наглашавам ту причу око евентуалног отпуштања или престанка рада друштвеног стандарда службе обезбијеђења и не знам шта су више набрајали. Ниједан радник неће бити отпуштен", каже Максим Скоко, директор РиТЕ Гацко.

А стварна слика је таква да у РиТЕ Гацку има превише запослених а мало радника тачније сви хоће канцеларију а мало ко рудник. На платном списку је око 1900 људи, задњих мјесеци број се смањио за око 100 на основу подјеле отпремнина. Проблем је и огроман број оних који користе боловање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.