Ove godine

Očekuju se tri smanjenja kamate

  • Izvor: SRNA
  • 20.03.2024. 19:59

Zvaničnici američkih Federalnih rezervi rekli su da i dalje očekuju da će ključna kamatna stopa biti smanjena tri puta tokom 2024. godine uprkos znacima da je inflacija ostala iznenađujuće visoka na početku godine.

U novim kvartalnim projekcijama, zvaničnici Federalnih rezervi predviđaju da će snažniji ekonomski rast i tvrdoglava inflacija trajati ove i naredne godine. Kao rezultat toga, predvidjeli su da će kamatne stope morati da ostanu na nešto višem nivou u dužem periodu.

Predviđaju manje smanjenja kamatne stope u 2025. godini, dok su istovremeno podigli prognoze kretanja inflacije, prenio je AP.

Oni sada predviđaju tri smanjenja stope u 2025. godini, u odnosu na četiri u decembarskim projekcijama.

Prema njihovim prognozama, američku ekonomiju će u narednom periodu karakterisati zdravo tržište rada u tandemu sa inflacijom koja nastavlja da se "hladi", ali sporije nego što su predvidjeli prije tri mjeseca.

Nakon posljednjeg sastanka, zvaničnici američke centralne banke objavili su da peti put zaredom zadržavaju referentnu kamatnu stopu na istom nivou.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.