Pad investicija

Padaju cijene nekretnina

  • Izvor: Anadolija
  • 23.02.2024. 15:46

Pad cijena nekretnina u Kini nastavljen je paralelno sa padom investicija u tom sektoru.

Prema Indeksu cijena stanova koji je objavio Državni zavod za statistiku, u januaru 2024. godine cijene stanova u novogradnji pale su u 56 od 70 velikih i srednjih gradova u zemlji, a cijene stanova u starogradnji pale su u 68 gradova.

U Pekingu, Šangaju, Xinjiangu i Guangzhou, četiri najnaseljenija grada u zemlji, cijene novoizgrađenih stanova u januaru pale su za 0,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec, a cijene stanova u starogradnji manje su za jedan odsto.

Predmet o navodnom naoružavanju Srba proslijeđen FUP-u

Predmet o navodnom naoružavanju Srba proslijeđen FUP-u

Cijene stanova u novogradnji i starogradnji nastavile su padati u 31 velikom gradu i 35 gradova srednje veličine.

Stagnacija u sektoru nekretnina i stambenog tržišta u Kini jedan je od faktora koji su negativno uticali na ekonomski rast u zemlji u posljednje dvije godine.

Hrvatska pjevačica koja je digla tri prsta ponovo šokirala Hrvate

Hrvatska pjevačica koja je digla tri prsta ponovo šokirala Hrvate

Investicije u sektor nekretnina u zemlji, koje su u 2022. godini pale za deset odsto na godišnjem nivou, nastavile su padati i u 2023. kada je zabilježen pad od 9,6 odsto. U 2023. godini prodaja novih stanova smanjena je za 8,2 odsto.

Еfekat vladinih podsticaja za povećanje prodaje stanova i finansiranja investicija za revitalizaciju sektora nekretnina bio je dosta ograničen.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.