Zvornik

Posao za 60 novih radnika u "Alumini"

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2023. 14:42

Kompanija "Alumina" iz Zvornika primila je u radni odnos 48 radnika, dok će do kraja ove sedmice zaposliti još 12 novih radnika.

Predsjednik Upravnog odbora kompanija „Alumina“ Zoran Stevanović uručio je ugovore o radu novim radnicima koji su danas počeli raditi u ovoj fabrici. 48 radnika, kojima je danas uručen ugovor, biće angažovani u sektorima Održavanja, na održavanju opreme i postrojenja, te u službi automatike, građevinske operative i unutrašnjeg transporta.  

U menadžmentu kompanije očekuju da novoprimljeni radnici stasaju u dobre radnike i ozbiljne izvršioce poslovnih obaveza na svojim radnim mjestima.

Stevanović: “Alumina” jedna od najozbiljnih kompanija, stečaj “Birča” veliki teret

Stevanović: “Alumina” jedna od najozbiljnih kompanija, stečaj “Birča” veliki teret

Stevanović je poželio dobrodošlicu novim radnicima u „Aluminu“, očekujući od njih da se, kako je rekao,  prilagode načinu rada u ovoj fabrici i da što bolje i brže uče kako bi radom i zalaganjem odgovorili svojim radnim zadacima.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ je rekao da dolazak mladih radnika u ovo preduzeće predstavlja nastavak podmlađivanja kolektiva, kako bi uspješno zamijenili starije radnike koji odlaze u penziju. 

„Cilj nam je da se zapošljavaju mlađi ljudi, da uče i budu budućnost ove fabrike“, istakao je Stevanović, nakon uručivanja ugovora o radu. 

Govedarica: U slučaju

Govedarica: U slučaju "Alumina" se ne radi o privatizaciji

Među novoprimljenim radnicima najviše je sa srednjom stručnom spremom tehničkog smjera, te jedan broj zanatskih zanimanja,  kao što su bravari, varioci, električari, građevinci i slično.

Prije stupanja na posao,  predstavnici Sektora za pravne i kadrovske poslove upoznali su nove radnike sa pravima i obavezama iz radnog odnosa, a  prošli su i sve vrste obuka iz oblasti zaštita zdravlja i bezbjednosti na radu iz domena Sektora integrisane zaštite.

Kompanija „Alumina“ će do kraja ove sedmice zaposliti još 12 novih radnika. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.