Ugljevik

Sajam šljive, voćnih rakija i meda okupio više od 70 izlagača

  • Izvor: SRNA
  • 03.09.2023. 18:00

Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda, koji je okupio više od 70 izlagača, otvoren je danas u Ugljeviku, gdje su predstavnici lokalne uprave najavili nastavak podrške domaćoj proizvodnji.

Gordana Radovanović, direktor opštinske Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, koja je organizator Sajma, rekla je da su za najbolje predviđene nagrade - tri kazana za pečenje rakije.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić zahvalio je izlagačima, gostima i organizatoru Sajma i istakao da će nastaviti da promovišu domaće proizvode.

Načelnik Vasilije Perić je na otvaranju istakao da Ugljevik ima vrijedne domaćine i da je u proteklom periodu povećan obim proizvodnje šljive, koja je, uprkos ovogodišnjim lošim vremenskim prilikama, izvezena na zapadno tržište.

Perić je pozdravio i organizatore 76. Svjetskog kupa harmonike koji se održava u ovom kraju, uz napomenu da je Ugljevik poznat i po harmonici.

Sajam je posjetio i predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac, koji je istakao važnost ulaganja u domaću proizvodnju provjerenog i visokog kvaliteta.

Banjac: Domaći proizvodi provjerenog i visokog kvaliteta doprinose i očuvanju tradicija

Banjac: Domaći proizvodi provjerenog i visokog kvaliteta doprinose i očuvanju tradicija


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: