Ugljevik

Sajam šljive, voćnih rakija i meda okupio više od 70 izlagača

  • Извор: СРНА
  • 03.09.2023. 18:00

Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda, koji je okupio više od 70 izlagača, otvoren je danas u Ugljeviku, gdje su predstavnici lokalne uprave najavili nastavak podrške domaćoj proizvodnji.

Gordana Radovanović, direktor opštinske Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, koja je organizator Sajma, rekla je da su za najbolje predviđene nagrade - tri kazana za pečenje rakije.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić zahvalio je izlagačima, gostima i organizatoru Sajma i istakao da će nastaviti da promovišu domaće proizvode.

Načelnik Vasilije Perić je na otvaranju istakao da Ugljevik ima vrijedne domaćine i da je u proteklom periodu povećan obim proizvodnje šljive, koja je, uprkos ovogodišnjim lošim vremenskim prilikama, izvezena na zapadno tržište.

Perić je pozdravio i organizatore 76. Svjetskog kupa harmonike koji se održava u ovom kraju, uz napomenu da je Ugljevik poznat i po harmonici.

Sajam je posjetio i predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac, koji je istakao važnost ulaganja u domaću proizvodnju provjerenog i visokog kvaliteta.

Banjac: Domaći proizvodi provjerenog i visokog kvaliteta doprinose i očuvanju tradicija

Banjac: Domaći proizvodi provjerenog i visokog kvaliteta doprinose i očuvanju tradicija


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм