Francuska

Sestre naručile špagete, apsurdna cijena ih šokirala

  • Izvor: Agencije
  • 08.10.2023. 14:04

Kesidi i Lea Armbruster, sestre iz Viskonsina, koje svoja iskustva sa putovanja dijele na TikToku, bile su na jugu Francuske kada su naručile tjesteninu (špagete) s jastogom.

Njih dvije uživale su u plovidbi jahtom oko luke u blizini grada Еze na jugu Francuske kada je neko iz njihove pratnje naručio tjesteninu s jastogom.

Ostale su zapanjene nakon što su za jedan tanjir dobile račun od 506 evra (989.5 KM).

Uprkos tome što su očekivale dašak luksuza s obzirom na to da su bile u regiji Azurne obale, cijena jela bila je daleko iznad njihovih očekivanja.

Jedan član njihove pratnje odabrao je tjesteninu s jastogom sa brodskog jelovnika, ali nisu provjerili cijenu prije toga te su ostali šokirani kada su dobili račun od 506 evra (989.5 KM).


Fudbaler ubijen u napadu Hamasa dok je slavio rođendan

Fudbaler ubijen u napadu Hamasa dok je slavio rođendan

Sestre su od tada savjetovale drugima da "žive i uče" iz njihovog iskustva.

U videu koji su podijelile na TikToku, sestre su snimljene kako uzimaju veliki tanjir tjestenine i nose ga na svoju unajmljenu jahtu.

Jelo se sastojalo od obilne porcije špageta i pola svježe kuvanog jastoga.

Dok su snimale taj ekstravagantni obrok, demonstrirale su kako izvaditi meso jastoga iz oklopa prije nego što su počele jesti.

Visoka cijena obroka izazvala je čuđenje njenih pratilaca, a neki su istakli da bi se "onesvijestili" zbog cijene.

"Doslovno rep jastoga i špagete sa strane", "Ti sastojci vrijede oko 19 evra (više od 37 KM)", komentarisali su, piše "Miror".

@thevacationtwins Replying to @Katie lol back to the €500 pasta conversation…💀 #girlmath #fyp #traveltiktok #traveltok #southoffrance #foryou #funnytiktok #americantiktok #collegefriends #americansabroad #europeansummer #traveleurope #girlstrip ♬ original sound - The Vacation Twins

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.