Ministar trgovine i turizma

Šulić: Banjaluka domaćin najvećeg sajma turizma u BiH

  • Izvor: SRNA
  • 29.02.2024. 15:14

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da Srpska može biti ponosna na to da se u Banjaluci održava najveći sajam turizma u BiH koji će okupiti više od 150 izlagača iz različitih zemalja.

Šulić je istakao da Međunarodni sajam turizma mnogo znači za promociju Republike Srpske.

On je naveo da će sajam, koji počinje sutra, biti organizovan na oko 1.500 metara kvadratnih, a najveći prostor je zakupila Crna Gora.

- To govori da im je vjerovatno stalo do turista koji dolaze iz Republike Srpske i Federacije BiH na crnogorsko primorje - rekao je Šulić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Srpske.

On je napomenuo da je sa crnogorskim kolegom nedavno razgovarao o integrisanju graničnih prelaza, kako bi se riješi problem dugog čekanja na granici ljudi koji idu na crnogorsko primorje.

Šulić je naveo da je, prema pokazateljima Zavoda za statistiku, već u januaru ove godine bilo 6.000 noćenja više nego u istom periodu 2023. godine, koja je bila rekordna u oblasti turizma.

On je napomenuo da je Srpska nedavno jedinstveno nastupila na sajmu u Beogradu.

- Oko 500 metara kvadratnih zakupljenog prostora na jednom dijelu sajma, faktički smo napravili ulicu Republike Srpske, imali smo puno izlagača sa različitim promocijama koje su bile jako posjećene i siguran sam da ćemo rezultate tog sajma vidjeti u broju dolazaka turista iz Srbije, ali i regiona u Republiku Srpsku - zaključio je Šulić.

Četvrti Međunarodni sajam turizma u Banjaluci zvanično će biti otvoren sutra u Sportskoj dvorani "Centar".

Ova sajamska manifestacija održava se u organizaciji kompanije "RS konsalting end trejd" uz institucionalnu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banjaluka kao domaćina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: