U okviru Praznika mimoze

Turistička i gastronomska ponuda Hercegovine u Herceg Novom

  • Izvor: SRNA
  • 20.02.2024. 04:20

Hercegovačka turistička i gastronomska ponuda predstavljeni su u Herceg Novom u okviru Praznika mimioze pod nazivom "Prijatelji u gostima".

Svoj rodni kraj na Danu Hercegovine u Parku "Boka" predstavilo je 140 učesnika iz Trebinja, Gacka, Bileće, Ljubinja i Nevesinja, na zadovoljstvo mnogobrojne publike u pobratimskom Herceg Novom, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić rekla je da je višečasovni program omogućio da se prikaže samo djelić onoga što ima istočna Hercegovina.

"Izlagači predstavljaju ono što Hercegovinu čini posebnom, a to su miris kajmaka i sira, najljepši miris ljekovitog bilja od kojih imamo niz preparata za zdravlje, ali i kozmetičkih preparata. Neizostavno, izložen je i hercegovački med," navela je Skočajićeva.

Revolucija u svijetu košarke: Stižu nove lopte

Revolucija u svijetu košarke: Stižu nove lopte

Ona je istakla da su nastupila kulturno-umjetnička društva, predstavljena hercegovačka ganga, ali i hercegovačke gusle, jer je to instrument koji ravnopravno Hercegovina dijeli sa Crnom Gorom.

Skočajićeva je dodala i da su došli i da pozovu Novljane u Trebinje.

Zadovoljstvo što Danom Hercegovine počinje program Praznika mimoze naslovljen "Prijatelji u gostima" iskazala je direktor "Herceg festa" Tatjana Ateljević i zahvalila za izuzetan program u Parku "Boka".

"Publika je prepoznala ljepotu ovog programa i pridružila nam se u velikom broju, što nas raduje. Praznik mimoze i jeste takva manifestacija - prijateljska, otvorena za sve, a ko nam je bliži nego Hercegovina i drago mi je što sa njima započinjemo ovaj dio Praznika mimoze", istakla je Ateljevićeva.

Nakon sahrane 16 članova porodice pronađeno mrtvo u kući

Nakon sahrane 16 članova porodice pronađeno mrtvo u kući

Na Danu Hercegovine predstavile su se turističke organizacije Trebinja, Gacka i Bileće, etno-grupa Sveti Dimitrije iz Nevesinja, ženska pjevačka grupa, Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Ljubinje", KUD "Sava Vladislavić" iz Gacka, KUD "Vladimir Gaćinović" iz Bileće, GKUD "Alat Svislajn" iz Trebinja i guslar Aleksa Ćurić.

Autohtone proizvode izložila su udruženja pčelara iz Gacka i Ljubinja, bilećka "Mljekara Pađeni", "Ljekobilje" i druge kompanije iz Hercegovine.

Organizatori Praznika mimoze su opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture "Herceg fest" i Turistička organizacija Herceg Novi.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.