У оквиру Празника мимозе

Туристичка и гастрономска понуда Херцеговине у Херцег Новом

  • Извор: СРНА
  • 20.02.2024. 04:20

Херцеговачка туристичка и гастрономска понуда представљени су у Херцег Новом у оквиру Празника мимиозе под називом "Пријатељи у гостима".

Свој родни крај на Дану Херцеговине у Парку "Бока" представило је 140 учесника из Требиња, Гацка, Билеће, Љубиња и Невесиња, на задовољство многобројне публике у побратимском Херцег Новом, саопштено је из требињске Градске управе.

Начелник градског Одјељења за културу Слађана Скочајић рекла је да је вишечасовни програм омогућио да се прикаже само дјелић онога што има источна Херцеговина.

"Излагачи представљају оно што Херцеговину чини посебном, а то су мирис кајмака и сира, најљепши мирис љековитог биља од којих имамо низ препарата за здравље, али и козметичких препарата. Неизоставно, изложен је и херцеговачки мед," навела је Скочајићева.

Револуција у свијету кошарке: Стижу нове лопте

Револуција у свијету кошарке: Стижу нове лопте

Она је истакла да су наступила културно-умјетничка друштва, представљена херцеговачка ганга, али и херцеговачке гусле, јер је то инструмент који равноправно Херцеговина дијели са Црном Гором.

Скочајићева је додала и да су дошли и да позову Новљане у Требиње.

Задовољство што Даном Херцеговине почиње програм Празника мимозе насловљен "Пријатељи у гостима" исказала је директор "Херцег феста" Татјана Атељевић и захвалила за изузетан програм у Парку "Бока".

"Публика је препознала љепоту овог програма и придружила нам се у великом броју, што нас радује. Празник мимозе и јесте таква манифестација - пријатељска, отворена за све, а ко нам је ближи него Херцеговина и драго ми је што са њима започињемо овај дио Празника мимозе", истакла је Атељевићева.

Након сахране 16 чланова породице пронађено мртво у кући

Након сахране 16 чланова породице пронађено мртво у кући

На Дану Херцеговине представиле су се туристичке организације Требиња, Гацка и Билеће, етно-група Свети Димитрије из Невесиња, женска пјевачка група, Културно-умјетничко друштво (КУД) "Љубиње", КУД "Сава Владиславић" из Гацка, КУД "Владимир Гаћиновић" из Билеће, ГКУД "Алат Свислајн" из Требиња и гуслар Алекса Ћурић.

Аутохтоне производе изложила су удружења пчелара из Гацка и Љубиња, билећка "Мљекара Пађени", "Љекобиље" и друге компаније из Херцеговине.

Организатори Празника мимозе су општина Херцег Нови, Јавна установа културе "Херцег фест" и Туристичка организација Херцег Нови.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина