Dvodnevni samit

U Banjaluci počeo "Balkan solar samit"

  • Izvor: ATV
  • 08.02.2024. 09:53

Drugi Balkan Solar Samit počeo je danas svečanim otvaranjem u Banskom dvoru u Banjaluci. Ispred 450 učesnika nalazi se više od 10 panela, predavanja, kej not obraćanja, diskusija i biznis prilika.

Organizator, direktorica agencije MINT Milena Mijatović, najavila je održavanje trećeg Balkan Solar Samita  27.i 28. februra 2025.

„Na Balkan Solar Samitu ćete čuti i vidjeti samo najbolje od najboljih, jer to je misija Gejm Čangera (Game Changera)“, istakla je direktorica agencije MINT.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, gdin Staša Košarac istakao je da su ovakvi događaji važni za cijelu BiH i da je podrška ovakvim događajima dokaz opredjeljenja Republike Srpske da ide naprijed na putu razvoja energetskog sektora. 

„To potvrđuje da su ispravne politike i opredjeljenja rukovodstva Srpske da energetika zauzme adekvatno mjesto da bismo uspjeli da u zadatim rokovima Еvropske energetske zajednice uskladimo našu legislativu, prije svega kada je riječ o obnovljivim izvorima energije. I da pokažemo spremnost za dalji razvoj energetike, pa i energetske stabilnosti i bezbjednosti, kako Srpske tako i Federacije BiH“, istakao je ministar Košarac.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković svečano je otvorio Balkan Solar Samit i istakao da je električna energija preduslov razvoja i da će se u narednom periodu više ulagati u obnovljive izvore uz zaštitu životne sredine, te poručio da je dvodnevna konferencija "Balkan solar samit" koja se održava u Banjaluci dobra prilika da se dobiju odgovori na ključna pitanja iz ove oblasti.

„Očekujem da `Balkan solar samit` postane tradicionalno mjesto okupljanja. Samit ima podršku Vlade i naših kompanija i drago nam je da smo domaćini ovog značajnog skupa“, rekao je Višković.

Generalni pokrovitelj Balkan Solar Samita je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Kompletan program Balkan Solar Samita možete vidjeti na linku solarsummit.ba.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: