Дводневни самит

У Бањалуци почео "Балкан солар самит"

  • Извор: АТВ
  • 08.02.2024. 09:53

Други Балкан Солар Самит почео је данас свечаним отварањем у Банском двору у Бањалуци. Испред 450 учесника налази се више од 10 панела, предавања, кеј нот обраћања, дискусија и бизнис прилика.

Организатор, директорица агенције МИНТ Милена Мијатовић, најавила је одржавање трећег Балкан Солар Самита  27.и 28. фебрура 2025.

„На Балкан Солар Самиту ћете чути и видјети само најбоље од најбољих, јер то је мисија Гејм Чангера (Game Changera)“, истакла је директорица агенције МИНТ.

Министар спољне трговине и економских односа, гдин Сташа Кошарац истакао је да су овакви догађаји важни за цијелу БиХ и да је подршка оваквим догађајима доказ опредјељења Републике Српске да иде напријед на путу развоја енергетског сектора. 

„То потврђује да су исправне политике и опредјељења руководства Српске да енергетика заузме адекватно мјесто да бисмо успјели да у задатим роковима Европске енергетске заједнице ускладимо нашу легислативу, прије свега када је ријеч о обновљивим изворима енергије. И да покажемо спремност за даљи развој енергетике, па и енергетске стабилности и безбједности, како Српске тако и Федерације БиХ“, истакао је министар Кошарац.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свечано је отворио Балкан Солар Самит и истакао да је електрична енергија предуслов развоја и да ће се у наредном периоду више улагати у обновљиве изворе уз заштиту животне средине, те поручио да је дводневна конференција "Балкан солар самит" која се одржава у Бањалуци добра прилика да се добију одговори на кључна питања из ове области.

„Очекујем да `Балкан солар самит` постане традиционално мјесто окупљања. Самит има подршку Владе и наших компанија и драго нам је да смо домаћини овог значајног скупа“, рекао је Вишковић.

Генерални покровитељ Балкан Солар Самита је Министарство спољне трговине и економских односа БиХ. 

Комплетан програм Балкан Солар Самита можете видјети на линку solarsummit.ba.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)