Savo Minić

Za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru planirano pola miliona KM

 • Izvor: SRNA
 • 27.02.2024. 12:17

Vlada Republike Srpske planira da izdvoji pola miliona KM za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić.

"Planiramo da otvorimo novu mljekaru u Prnjavoru koja će biti sabirni centar za otkup mlijeka, a jedan dio će se baviti proizvodnjom i preradom mlijeka", rekao je Minić danas novinarima u Romanovcima kod Gradiške gdje se održava Deveto savjetovanje mljekara Srpske.

On je naglasio da je novim pravilnikom Ministarstva za poljoprivredu za ovu godinu predviđen niz mjera s ciljem podrške mljekarima.

Oglasio se i Stoltenberg o slanju NATO trupa u Ukrajinu!

Oglasio se i Stoltenberg o slanju NATO trupa u Ukrajinu!

"Predvidjeli smo povećanje podsticaja od tri feninga po litru mlijeka, što ukupno iznosi 3,5 miliona KM podsticaja u Republici Srpskoj. Godišnja proizvodnja mlijeka u Srpskoj iznosi od 122 do 126 miliona litara", naveo je Minić.

On je istakao da Republika Srpska prednjači u proizvodnji mlijeka u odnosu na okruženje i da godišnji izvoz 40 miliona litara, što, kako je rekao, znatno utiče na BDP i na balans uvoza i izvoza.

Minić je napomenuo da je ovim pravilnikom predviđeno uvođenje i nove mjere koja se odnosi na izgradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora u vlastitoj proizvodnji.

Dodik: Istorija srpskog naroda je istorija SPC

Dodik: Istorija srpskog naroda je istorija SPC

On je dodao da agrarni budžet Republike Srpske za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji za ovu godinu ostaje 180 miliona KM.

Minić je naveo da će se ova sredstva koristiti za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji, nabavku traktora, muznih robota i za druge agrarne mjere u poljoprivrednoj proizvodnji i mljekarskoj industriji.

"Planiramo da u ovoj godini proizvedemo što više hrane i da ona bude što kvalitetnija i da se orijentišemo na izvoz kako u poljoprivrednoj proizvodnji, tako i u mljekarskoj industriji", rekao je Minić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  'Еmisija: Biznis klub

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.