NEDJELJA U 16

DONATORSKA MODNA REVIJA 'SRPSKA SVADBA': Veče humanosti, ljubavi i tradicije

  • Izvor: ATV
  • 14.04.2023. 14:56

U nedjelju u 16 časova možete pratiti snimak donatorske modne revije simboličnog naziva 'Srpska svadba', a koju je upriličila 29. marta u Kulturnom centru 'Banski dvor' Fondacija 'Srpska kuća' s ciljem da donatore, partnere, prijatelje i javnost uputi u rezultate jednogodišnjeg rada i projekta trajnog zbrinjavanja višečlanih, socijalno ugroženih porodica iz Republike Srpske.

Na donatorskoj modnoj reviji Fondacija ‘Srpska kuća’ predstavila je rezultate projekta ‘Srpska kuća – naš zalog za budućnost’ – tri izgrađene kuće za višečlane porodice Tomić iz Kosjerova, Gambelić iz Nevesinja i Babić iz Trna; kroz projekat do sada je trajno zbrinuto šesnaestoro djece, kojima je otvoren put u ljepšu i sigurniju budućnost. Pored svega ovoga predstavile su niz aktivnosti kojima su u prethodnoj godini promovisale porodicu, sa ciljem podizanja nataliteta u Srpskoj, kao i planove za naredni period – između ostalog izgradnju najmanje dvije kuće za višečlane prodice na teritoriji grada Banjaluka, te emitovanje TV serijala. Kompletnom atmosferom dočarani su predivni običaji i tradicija srpskog vjenčanja. U realizaciji događaja Fondacija je dobila podršku od čak 72 volontera, pojedinaca i predstavnika firmi, uduruženja i organizacija.

Spoj tradicije, modernosti, te plemenitih ciljeva Fondacija je pokazala kroz prigodni program i reviju kolekcije za vjenčanje, koju su članice formirale donacijama prijatelja i partnera, a koju su nosili modeli, takođe volonteri iz Banjaluke. Sve kreacije svečanih haljina i odjela, a i mnoštvo onih koje nisu prikazane na reviji, Fondacija 'Srpska kuća' uručiće maturantima Javne ustanove Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ‘Rada Vranješević’ i Javne ustanove ‘Srednjoškolski dom’ u Banjaluci, dok će vjenčanice biti uručene Gradu Banjaluka za potrebe manifestacije kolektivnog vjenčanja.

Uživajte u čaroliji tradicije, humanosti i ljubavi – snimak donatorske modne revije ‘Srpska svadba’ Fondacije ‘Srpska kuća’, nedjelja u 16 časova.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program