NEDJELJA U 16

DONATORSKA MODNA REVIJA 'SRPSKA SVADBA': Veče humanosti, ljubavi i tradicije

  • Извор: АТВ
  • 14.04.2023. 14:56

U nedjelju u 16 časova možete pratiti snimak donatorske modne revije simboličnog naziva 'Srpska svadba', a koju je upriličila 29. marta u Kulturnom centru 'Banski dvor' Fondacija 'Srpska kuća' s ciljem da donatore, partnere, prijatelje i javnost uputi u rezultate jednogodišnjeg rada i projekta trajnog zbrinjavanja višečlanih, socijalno ugroženih porodica iz Republike Srpske.

Na donatorskoj modnoj reviji Fondacija ‘Srpska kuća’ predstavila je rezultate projekta ‘Srpska kuća – naš zalog za budućnost’ – tri izgrađene kuće za višečlane porodice Tomić iz Kosjerova, Gambelić iz Nevesinja i Babić iz Trna; kroz projekat do sada je trajno zbrinuto šesnaestoro djece, kojima je otvoren put u ljepšu i sigurniju budućnost. Pored svega ovoga predstavile su niz aktivnosti kojima su u prethodnoj godini promovisale porodicu, sa ciljem podizanja nataliteta u Srpskoj, kao i planove za naredni period – između ostalog izgradnju najmanje dvije kuće za višečlane prodice na teritoriji grada Banjaluka, te emitovanje TV serijala. Kompletnom atmosferom dočarani su predivni običaji i tradicija srpskog vjenčanja. U realizaciji događaja Fondacija je dobila podršku od čak 72 volontera, pojedinaca i predstavnika firmi, uduruženja i organizacija.

Spoj tradicije, modernosti, te plemenitih ciljeva Fondacija je pokazala kroz prigodni program i reviju kolekcije za vjenčanje, koju su članice formirale donacijama prijatelja i partnera, a koju su nosili modeli, takođe volonteri iz Banjaluke. Sve kreacije svečanih haljina i odjela, a i mnoštvo onih koje nisu prikazane na reviji, Fondacija 'Srpska kuća' uručiće maturantima Javne ustanove Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ‘Rada Vranješević’ i Javne ustanove ‘Srednjoškolski dom’ u Banjaluci, dok će vjenčanice biti uručene Gradu Banjaluka za potrebe manifestacije kolektivnog vjenčanja.

Uživajte u čaroliji tradicije, humanosti i ljubavi – snimak donatorske modne revije ‘Srpska svadba’ Fondacije ‘Srpska kuća’, nedjelja u 16 časova.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)