SUBOTA U 22:30

EYE OF THE BEHOLDER: Na ivici stvarnosti i fantastike

  • Izvor: ATV
  • 22.04.2023. 12:00

‘Eye of the Beholder’ je misteriozni triler iz ’99. godine, u režiji Stephana Elliotta.

Film, zasnovan na istoimenom romanu Marca Behma i rimejku francuskog trilera Claudea Millera iz ‘83. godine pod nazivom ‘Smrtonosni krug’, koristi kao jezik ‘magični realizam’.

Stephen Wilson zvani 'Oko' (Ewan McGregor) je obavještajni agent čiji jezadatak da uđe u trag sinu svog bogatog šefa i otkrije u kakve je nevolje upao. To ga vodi do Joanne Eris (Ashley Judd), serijske ubice koja je u vezi sa sinom kojeg ona i ubija. Stephen je svjedok zločina. Kada na Penn stanici u Pitsburgu, Eris počini još jedno ubistvo, umjesto da satjera u ćošak, on je slijedi u pokušaju da je spasi. Tada se klupko novih ubistava, napetih situacija i njihovog zamršenog odnosa odmotava sve do Aljaske gdje će se dogoditi finalni, tragični, događaj.

Uprkos lošim kritikama publike i filmskog svijeta, ovaj film obiluje komplikovanim odnosima, napetim situacijama, a koristeći jezik 'magičnog realizma' realnost je često na granici fantastike i magije. Ipak, film je dobio značajno priznanje na briselskom Internacionalnom festivalu filmova fantazija.

Film 'Eye of the Beholder' subota u 22 časa i 30 minuta.

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.