ATV

VASKRŠNJA PRIČA (UŽIVO)

  • Izvor: ATV
  • 16.04.2023. 12:07

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik kojem je suština vjera u novi život i obnovu, onaj divni osjećaj zajedništva, humanosti i nade. Vrijeme je to kada smo posvećeni tradiciji, duhovnosti i pravoslavlju, kada oživljavamo običaje i kada nas vodi radost pobjede života nad smrću.

Praznični program 'Vaskršnja priča' biće prilika da se družimo i slavimo Hristovo vaskrsenje i spasenje, porodičnu radost i sreću.

Naša Dragana Božić će sa mnogobrojnim sagovornicima, pričama iz cijele zemlje, zdravicama, igrom i pjesmom, bogatom tradicionalnom trpezom i divnom atmosferom, zajedno sa vama obilježiti najveći hrišćanski praznik.

Tradiciju ćemo oživjeti običajima i igrama koje izvodi KUD ‘Šipovo’, uz muziku etno grupe ‘Dar’, a posebna poslastica biće nastup Marije Nagraisalović, Dječijeg hora ‘Vrapčići’, te nastup mališana iz škole glume ‘Dea Nika’, koji će naše vaskršnje druženje učini posebno nezaboravnim. Biće tu mnoštvo zdravica, narodne pjesme, priča o čuvarima tradicije i pravoslavlja, običaja, kulture i porodice iz cijele Srpske – od tkanja i pletilja, preko ikonopisanja i zaboravljenih zanata, pa sve do ‘portreta’ vrijednih domaćina. Donijećemo divne slike iz manastira širom Srpske, priče i savjete duhovnika, a pažnju ćemo posvetiti i onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, onima koji ‘biju bitke’ sa životnim nedaćama.

Kao i svake godine, naše gledaoce, obradovaćemo sjajnim poklonima i za njih Vaskrs učiniti još posebnijim.

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska