Savjet za sport

Apel gradonačelniku Bijeljine da započne raspodjelu sredstava za sportske klubove

  • Izvor: SRNA
  • 04.03.2024. 12:31

Savjet za sport Skupštine grada Bijeljina apelovao je danas da Gradska uprava i gradonačelnik odrade svoj dio posla radi raspodjele sredstava za sport, koja su usvojenim amandmanom u Skupštini grada povećana za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu.

U saopštenju se podsjeća da je Skupština grada Bijeljina amandmanom na budžet grada Bijeljina za 2024. godinu, povećala sredstva za sport za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu, te sada iznose oko 1.600.000 KM, ističući da je to značajno uvećanje, koje bi trebalo da barem u nekoj mjeri olakša funkcionisanje sportskih klubova u ovom gradu.

Iz Savjeta su naveli da, sa druge strane, gradonačelnik, koji je u potpunosti nadležan za izvršenje budžeta, više od 60 dana ne dozvoljava da se ovo pitanje realizuje, te da klubovi dobiju prijeko potrebna sredstva neophodna za funkcionisanje.

"Gradska uprava, sa gradonačelnikom na čelu, po Pravilniku o raspodjeli sredstava, ima obavezu kada je u pitanju sport i raspodjela sredstava za sport da pripremi dokument `procenti po sportovima`, odnosno rasporedi koliko koji sport procentualno dobija sredstava od ukupnog budžeta za sport, a Savjet za sport Skupštine grada ta sredstva raspodjeljuje sportskim klubovima u okviru tih procenata", napominje se u saopštenju.

Iz Savjeta naglašavaju da Gradska uprava još nije dostavila taj dokument, kako bi Savjet odradio svoj dio posla i klubovi mogli da nastave normalno funkcionisanje.

"Savjet za sport apeluje da Gradska uprava i gradonačelnik svoj dio posla odrade u najkraćem roku, jer su klubovi u Semberiji u velikim problemima, svoju posljednju tranšu su dobili davno, a sportska sezona u većini sportova je u punom jeku, jer se sportska i kalendarska godina obično ne poklapaju", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.