Савјет за спорт

Апел градоначелнику Бијељине да започне расподјелу средстава за спортске клубове

  • Извор: СРНА
  • 04.03.2024. 12:31

Савјет за спорт Скупштине града Бијељина апеловао је данас да Градска управа и градоначелник одраде свој дио посла ради расподјеле средстава за спорт, која су усвојеним амандманом у Скупштини града повећана за 200.000 КМ у односу на претходну годину.

У саопштењу се подсјећа да је Скупштина града Бијељина амандманом на буџет града Бијељина за 2024. годину, повећала средства за спорт за 200.000 КМ у односу на претходну годину, те сада износе око 1.600.000 КМ, истичући да је то значајно увећање, које би требало да барем у некој мјери олакша функционисање спортских клубова у овом граду.

Из Савјета су навели да, са друге стране, градоначелник, који је у потпуности надлежан за извршење буџета, више од 60 дана не дозвољава да се ово питање реализује, те да клубови добију пријеко потребна средства неопходна за функционисање.

"Градска управа, са градоначелником на челу, по Правилнику о расподјели средстава, има обавезу када је у питању спорт и расподјела средстава за спорт да припреми документ `проценти по спортовима`, односно распореди колико који спорт процентуално добија средстава од укупног буџета за спорт, а Савјет за спорт Скупштине града та средства расподјељује спортским клубовима у оквиру тих процената", напомиње се у саопштењу.

Из Савјета наглашавају да Градска управа још није доставила тај документ, како би Савјет одрадио свој дио посла и клубови могли да наставе нормално функционисање.

"Савјет за спорт апелује да Градска управа и градоначелник свој дио посла одраде у најкраћем року, јер су клубови у Семберији у великим проблемима, своју посљедњу траншу су добили давно, а спортска сезона у већини спортова је у пуном јеку, јер се спортска и календарска година обично не поклапају", закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера