Rješenje izgradnja dalekovoda

Apel iz Ljubinja: Svi da se uključe u rješavanje problema snadbijevanja strujom

  • Izvor: ATV
  • 31.10.2023. 07:55

Kiša a pogotovo grmljavina Ljubinjcima su znak da bi mogli ostati u mraku. Na području ove opštine nestanci struje su sve češći. To je veliki problem kaže načelnik. Stevo Drapić ljut što se ovo dešava u regiji kojoj je enrgetika najveće bogatstvo.

"Stalni su kvarovi na mrežama jer se mi snabdijevamo električnom energijom iz Federacije. Linija koja snabdijeva Ljubinje ide iz Stoca i dolazi do Ljubinja i prosto imamo jedan određeni dio prostora koji je nepokriven nije nadležnost naše elektrodistribucije Federacija dok dođe prođe previše vremena. Mi kroz Ljubinje imamo dva dalekovoda koji prolaze i gledamo, kao što  bi se reklo, kao mačak u vrelu čorbu. Prolazi kroz Ljubinje toliki tranzit struje a mi Ljubinjci nemamo uredno snabdijevanje električnom energijom“, kaže načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić.

Osim Ljubinjcima ovaj problem zadaje glavobolje i nadležnim u Еlektro-Hercegovini. Požalili su se i resornom ministru.

"Upoznati ste svi sa problemom snabdijevanja opštine Ljubinje upoznali smo nadležnog ministra i on je rekao danas izvršiti dodatne konsultacije i pritisak da bi se to moglo u narednom periodu riješiti“, kaže direktor Еlektro-Hercegovine Ognjen Kuljić.

"To pitanje jedino možemo riješiti na kvalitetan način da uspostavimo drugačiju saradnju i drugi odnos izgradimo sa Еlektroprenosom BiH, jer se tamo to pitanje može riješiti nastavkom izgradnje dalekovoda i onda bi Еlektro Hercegovina periuzela ulogu snadbijevanja tog područja električnom energijom da sa njima sjednemo i razgovaramo. Mi ćemo učiniti sve“, kaže ministar za rudarstvo i energetiku Srpske Petar Đokić.

Rješenje je izgradnja dalekovoda iz pravca sela Veličani koje je na trebinjskoj teritoriji. Ovaj projekat nije jeftin zato iz Ljubinja stiže apel svim nadležnima pogotovo onima iz Еlektroprenosa BiH da se uključe u rješavanje ovoga problema.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: