Рјешење изградња далековода

Апел из Љубиња: Сви да се укључе у рјешавање проблема снадбијевања струјом

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 07:55

Киша а поготово грмљавина Љубињцима су знак да би могли остати у мраку. На подручју ове општине нестанци струје су све чешћи. То је велики проблем каже начелник. Стево Драпић љут што се ово дешава у регији којој је енргетика највеће богатство.

"Стални су кварови на мрежама јер се ми снабдијевамо електричном енергијом из Федерације. Линија која снабдијева Љубиње иде из Стоца и долази до Љубиња и просто имамо један одређени дио простора који је непокривен није надлежност наше електродистрибуције Федерација док дође прође превише времена. Ми кроз Љубиње имамо два далековода који пролазе и гледамо, као што  би се рекло, као мачак у врелу чорбу. Пролази кроз Љубиње толики транзит струје а ми Љубињци немамо уредно снабдијевање електричном енергијом“, каже начелник општине Љубиње Стево Драпић.

Осим Љубињцима овај проблем задаје главобоље и надлежним у Електро-Херцеговини. Пожалили су се и ресорном министру.

"Упознати сте сви са проблемом снабдијевања општине Љубиње упознали смо надлежног министра и он је рекао данас извршити додатне консултације и притисак да би се то могло у наредном периоду ријешити“, каже директор Електро-Херцеговине Огњен Куљић.

"То питање једино можемо ријешити на квалитетан начин да успоставимо другачију сарадњу и други однос изградимо са Електропреносом БиХ, јер се тамо то питање може ријешити наставком изградње далековода и онда би Електро Херцеговина периузела улогу снадбијевања тог подручја електричном енергијом да са њима сједнемо и разговарамо. Ми ћемо учинити све“, каже министар за рударство и енергетику Српске Петар Ђокић.

Рјешење је изградња далековода из правца села Величани које је на требињској територији. Овај пројекат није јефтин зато из Љубиња стиже апел свим надлежнима поготово онима из Електропреноса БиХ да се укључе у рјешавање овога проблема.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: